Oldtimer motorverzekering

Een goede oldtimer motorverzekering zorgt voor garantie. In uw vrije tijd geniet u van uw klassieke motor. Lekker sleutelen, toeren en gezien worden. Tijdens het rijden met de oldtimer kan er wel eens wat mis gaan. Een goede oldtimerverzekering is in dat geval van groot belang. Vetera is gespecialiseerd in het verzekeren van oldtimer motorfietsen. Lees hieronder waar u op moet letten bij het verzekeren van een oldtimer motorfiets of bereken gelijk uw premie.

Wilt u ook weten wat het kost om uw oldtimer motor te verzekeren?

Bereken uw premie

Oldtimer motorverzekering: Belangrijkste dekkingen

Een oldtimer motorverzekering dekt u als bestuurder standaard tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Wanneer u oldtimer motor wilt verzekeren op een oldtimerverzekering kan dat.

Bij Vetera heeft u ook de mogelijkheid om uw klassieke motor te verzekeren tegen Brand/Diefstal en daarnaast kunt u uw klassieker ook volledig casco verzekeren. Indien uw oldtimer motor meer waard is dan €15.000,- zal deze getaxeerd moeten worden.

Oldtimer motorverzekering

Vergoeding bij WA WA+ Brand / Diefstal WA+ Volledig Casco
Schade toegebracht aan anderen
Schade aan spullen van anderen
Hulpverlening bij ongevallen
Diefstal van de motorfiets
Brand en blikseminslag
Schade veroorzaakt aan eigen motorfiets
Hulp bij pech in het buitenland
Aanrijding met dieren
Storm
Vandalisme

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het verzekeren van uw oldtimer motor? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Vraag direct een offerte aan

De unieke motor verzamelpolis

Naast onze oldtimer motorverzekering hebben wij ook een unieke motor verzamelpolis. Als u een grotere collectie met klassieke motoren heeft, dan kunt u met deze verzamelpolis tegen een zeer lage premie tot 7 oldtimer motoren verzekeren op één polis! Bij de verzamelpolis voor klassieke motoren geldt wel dat u minimaal één vaste bestuurder dient op te geven. U kunt maximaal drie vaste bestuurders opgeven.

Letselschade en verhaalrechtsbijstand erg belangrijk

In de bovenstaande tabel staat een overzicht met dekkingen voor uw klassieker, maar hoe zit het met u zelf? Op een oldtimermotor bent u kwetsbaarder dan in een klassieke auto. In het verkeer wordt een motorrijder nog wel eens over het hoofd gezien. Daarom biedt Vetera twee producten aan waarbij u letselschade kunt verzekeren, de ongevallenverzekering en de schadeverzekering. De verschillen tussen beide verzekeringen zijn hieronder weergegeven. Daarnaast heeft Vetera een verhaalrechtsbijstandverzekering welke u helpt met het afhandelen van de schades na een ongeval. Deze wordt verderop behandeld.

Schadeverzekering voor uw oldtimer motor

Een schadeverzekering is uitgebreider dan de ongevallenverzekering, het verzekerde bedrag is namelijk hoger. Deze verzekering biedt dekking tegen zowel lichamelijke als materiële schade na een ongeluk. Bij een schadeverzekering wordt de werkelijk geleden schade aan u uitgekeerd. De ongevallenverzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit, maar de schadeverzekering biedt dekking voor maximaal €1.000.000,- per schadegebeurtenis. Vanwege de kwetsbaarheid op uw oldtimermotor is dit een veel gekozen aanvullende verzekering.

Verhaalsrechtsbijstand voor uw oldtimer motor

Het verhalen van schade is bij oldtimers erg lastig. De verhaalrechtsbijstand verzekering biedt u hulp bij de afhandeling na een schade. Ook is het verhalen van letsels schade niet makkelijk. Wanneer u deze afwikkeling niet zelf wilt afhandelen is de verhaalsrechtsbijstand verzekering van Vetera een uitstekende aanvulling op uw verzekering.

Taxatie van uw oldtimer motorfiets

Verzekert u uw oldtimer motor aanvullend? Dan moet u de waarde van uw oldtimer motorfiets bepalen. Dit is op twee manier mogelijk. Via onze dagwaarderegeling of via onze taxatiewaarderegeling. Onder de €15.000,- mag u zelf kiezen op wat voor manier u dit wilt regelen.

Taxatiewaarderegeling

De waarde van uw oldtimer kan door een taxateur worden bepaald. Op uw verzekeringspolis staat dan ook een taxatie clausule. De waarde staat in dat geval vast. Wanneer u uw klassieke motor door middel van een taxatierapport aanvullend wilt verzekeren dan mag het rapport niet ouder zijn dan 6 maanden. Heeft u uw oldtimer verzekerd met een taxatierapport, dan is deze 3 jaar geldig. Na deze drie jaar dient u een nieuw taxatierapport aan te leveren.

Dagwaarderegeling

U kunt ook gebruik maken van de dagwaarderegeling bij Vetera. Hierbij bepaalt u zelf de waarde van uw oldtimermotor. Wij vinden dat een liefhebber zelf de waarde van zijn klassieker goed in kan schatten. U onderbouwt deze waarde met minimaal twee foto's, één van elke zijde van uw oldtimer. Alle foto's worden beoordeeld door een deskundige adviseur van Vetera. Wanneer u gebruik maakt van de dagwaarderegeling dient u om de drie jaar nieuwe foto’s aan te leveren.

Beveiliging voor een klassieke motorfiets

Verzekert u uw oldtimermotor tegen diefstal dan dient u deze klassieker goed te beveiligen. De maatschappij verwacht dat u uw oldtimer beveiligd met een slot. Wat voor slot dit is mag u zelf bepalen. Let wel op dat u aan de minimale eisen van de maatschappij voldoet. De minimale eisen vindt u hier. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een beugelslot, hangslot of schijfremslot. Deze zijn vaak voorzien van een keurmerk. De waarde van de motorfiets bepaald aan wat voor keurmerk het slot moet voldoen.

De overgangsregeling

De overgangsregeling maakt het mogelijk voor eigenaren van motorfietsen met een eerste toelatingsdatum voor 01-01-1988 om het zogenoemde kwartstarief aan te vragen. Hierbij betaalt de eigenaar één kwartaal wegenbelasting en mag de eigenaar 9 maanden met het voertuig rijden. In de maanden december, januari en februari mag het specifieke voertuig niet de weg op. Lees hier verder over de wegenbelasting en de overgangsregeling voor oldtimers.

Offerte voor uw oldtimer motor

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het verzekeren van uw klassieke motor of motoren? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.