Oldtimer bromfietsverzekering

Een oldtimerverzekering voor bromfietsen zorgt voor garanties. Heeft u een klassieke bromfiets van 20 jaar of ouder? Prachtig! Wij van Vetera delen uw passie, want we hebben zelf ook een grote liefde voor oldtimers. Onder onze oldtimer bromfietsverzekering vallen natuurlijk oldtimer bromfietsen maar ook oldtimer snorfietsen en oldtimer scooters. Wij begrijpen dat u wilt genieten van uw hobby. De risico's die hierbij horen nemen wij graag voor u weg. Vraag hieronder gelijk een offerte aan of lees verder.

Wilt u ook weten wat het kost om uw oldtimer bromfiets te verzekeren?

Bereken uw premie

Dekkingen oldtimer bromfietsverzekering

Wanneer u uw bromfiets als oldtimer verzekert is dat bij Vetera standaard tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Hiermee heeft u de schade verzekerd die u anderen toe brengt. U kunt uw klassieker ook aanvullend verzekeren zodat u onbezorgd kan genieten van uw hobby. U heeft hierbij een keuze uit een volledig casco verzekering of een brand en diefstal dekking. De verschillen staan in het dekkingsoverzicht weergegeven.

Dekkingsoverzicht

Vergoeding bij WA WA+ Brand / Diefstal WA+ Volledig Casco
Schade toegebracht aan anderen
Schade aan spullen van anderen
Hulpverlening bij ongevallen
Diefstal van de bromfiets
Brand en blikseminslag
Schade veroorzaakt aan eigen bromfiets
Aanrijding met dieren
Storm
Vandalisme

De unieke oldtimer bromfietsverzamelpolis

Naast onze oldtimer brommer verzekering hebben wij ook een unieke bromfiets verzamelpolis. Als u meerdere klassieke bromfietsen heeft, dan kunt u met deze verzamelpolis tot 15 klassieke bromfietsen verzekeren op één polis tegen een zeer lage vaste premie. Op deze manier heeft u een goedkope oldtimerverzekering. Bij de verzamelpolis voor klassieke bromfietsen geldt dat u minimaal één vaste bestuurder dient op te geven. U kunt maximaal drie vaste bestuurders opgeven.

Letselschade en verhaalrechtsbijstand

Hierboven zag u de dekkingen staan die betrekking hebben op uw oldtimer. Maar hoe zit het met u zelf? Op een bromfiets bent u kwetsbaarder dan in een auto. In het verkeer wordt een bromfietsrijder snel over het hoofd gezien. Daarom bieden wij twee producten aan waarmee u letselschade kan verzekeren. De ongevallenverzekering en de schadeverzekering. De verschillen tussen deze verzekeringen worden hieronder weergegeven. Daarnaast hebben wij een verhaalrechtsbijstand verzekering welke u helpt met het afhandelen van de schades na een ongeval. Deze wordt verderop behandeld.

Ongevallenverzekering voor de oldtimer bromfiets

Met de ongevallenverzekering dekt u het risico op blijvende invaliditeit af. Bij blijvende invaliditeit heeft u recht op maximaal €50.000,-. Bij overlijden ontvangen uw nabestaanden een vast bedrag van maximaal €10.000,-. De ongevallendekking keert alleen uit bij letselschade na een ongeval.

Schadeverzekering voor de oldtimer bromfiets

Een schadeverzekering is uitgebreider dan de ongevallenverzekering, en kent een hoger verzekerd bedrag. Deze verzekering biedt dekking tegen lichamelijke en materiële schade na een ongeluk. De schadeverzekering keert de werkelijk geleden schade uit. De ongevallenverzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit. De schadeverzekering biedt dekking voor maximaal €1.000.000,- per schadegebeurtenis. Dit is een veel gekozen dekking voor de oldtimer bromfietsverzekering. Dit komt door uw kwetsbaarheid.

Verhaalrechtsbijstand voor de oldtimer bromfiets

De verhaalrechtsbijstand verzekering biedt u hulp bij de afhandeling na een schade. Het verhalen van schade kan erg lastig zijn. De waarde van uw oldtimer is vaak moeilijk in te schatten. Ook is het verhalen van letsels schade niet makkelijk. Wilt u deze afwikkeling niet zelf doen? Kies dan voor een verhaalrechtsbijstand verzekering van Vetera.

Oldtimer bromfiets taxeren

Verzekert u uw oldtimer bromfiets aanvullend? Dan moet u de waarde van uw oldtimer bepalen. Dit kan u op twee manieren doen. Via onze dagwaarde regeling of via onze taxatiewaarderegeling. Onder de €15.000,- mag u zelf kiezen op wat voor manier u dit wilt regelen.

De waarde van uw oldtimer kan door een taxateur worden bepaald. Op uw verzekeringspolis staat dan ook een taxatie clausule. De waarde staat in dat geval vast.

U kunt ook gebruik maken van de dagwaarderegeling bij Vetera. Hierbij bepaalt u zelf de waarde van uw oldtimer. Wij vinden dat een liefhebber zelf de waarde van zijn oldtimer goed in kan schatten. U onderbouwt deze waarde met minimaal twee foto's. Alle foto's worden beoordeeld door een adviseur van Vetera.

Oldtimer bromfiets beveiliging

Verzekert u uw oldtimer bromfiets aanvullend? Dan dient u deze bromfiets goed te beveiligen. De maatschappij verwacht dat u uw oldtimer beveiligd met een slot. Wat voor slot dit is mag u zelf bepalen. Let wel op dat u aan de minimale eisen van de maatschappij voldoet. De minimale eisen vindt u hier.

Schorsen van de oldtimer bromfiets

Een oldtimer bromfiets dient men minimaal WA te verzekeren. Dit is de wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer u de bromfiets niet wilt verzekeren kunt u de keuze om deze te schorsen. Het schorsen kan voordeliger zijn dan het verzekeren van een voertuig. Wanneer u meerdere oldtimer bromfietsen hebt kunt u deze verzekeren in een verzamelpolis. U betaalt op dat moment een vast bedrag per jaar voor maximaal vijftien bromfietsen. U kunt de voertuigen ook schorsen. Dit kan bij de RDW. U betaalt de schorsing van de eerste vijf voertuigen. De zesde en elke volgende bromfiets kunt u gratis schorsen.

Het nadeel van schorsen is dat u de schorsing elk jaar zelf moet verlengen. De schorsing is maar een jaar geldig. Vergeet u de oldtimer bromfiets opnieuw te schorsen dan loopt u het risico op een boete van de RDW.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het verzekeren van uw oldtimer bromfiets of bromfietsen? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Vraag direct een offerte aan

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.