Wanneer een oldtimerverzekering?

Wanneer kiest u voor een oldtimerverzekering? Het is afhankelijk van verschillende factoren of u kiest voor een ‘gewone’ verzekering of voor een oldtimerverzekering. De belangrijkste factoren om een gedegen keuze te maken zijn: leeftijd, gebruik en passie. Hieronder wordt kort uitgelegd aan wanneer u in aanmerking komt voor een oldtimerverzekering van Vetera.

Leeftijd bij een oldtimerverzekering

U kunt voor een oldtimerverzekering kiezen wanneer het bouwjaar van uw voertuig aan de eis voldoet. Het bouwjaar van uw voertuig is namelijk de belangrijkste pijler om te bepalen of we spreken van een oldtimer. Dit is per soort voertuig verschillend. Vetera hanteert de volgende normen:
  • Een bromfiets en een motorfiets worden als oldtimer gezien wanneer deze 20 jaar of ouder is.
  • Een auto wordt als oldtimer gezien wanneer deze 25 jaar of ouder is.
Is uw voertuig jonger dan de bovenstaande normen, dan is een gewone verzekering een betere keuze.


Gebruik bij een oldtimerverzekering

Naast de leeftijd van uw voertuig is het gebruik ervan een belangrijke factor. Als u uw oldtimer alleen hobbymatig gebruikt dan is het aan te raden om een oldtimerverzekering af te sluiten. Nu is de grootste vraag: wat is hobbymatig gebruik? U gebruikt uw oldtimer als vrijetijdsvoertuig. Ondermeer de volgende gebruiksdoeleinden zien wij niet als hobbymatig: dagelijks gebruik, woon/werkverkeer en zakelijk gebruik. Mocht u hierover twijfelen, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.


De passie

U wilt uw oldtimer goed verzekeren. Dat doet u bij een verzekeraar met een passie voor oldtimers die weet wat uw oldtimer voor u betekent. Onze adviseurs hebben, net als u, een grote passie voor oldtimers. Met de juiste oldtimerverzekering van Vetera wordt u bij schade altijd snel en doeltreffend geholpen. Op onze pagina 'oldtimerverzekering vergelijken' lichten we toe welke dekkingen van belang zijn om te vergelijken. We helpen u graag verder.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het verzekeren van uw klassieker? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Vraag direct een offerte aan

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.