Oldtimerrally: racen of genieten?

Jaarlijks worden er in heel Nederland verschillende oldtimerrally’s en -ritten georganiseerd. Het is daarom goed om te weten wat de regels met betrekking tot de verzekering omtrent het deelnemen van deze evenementen is.

Een ‘rally’ wordt gedefinieerd als een wedstrijd over een lange afstand waarbij het meestal behalve om snelheid ook gaat om behendigheid en/of puzzelvaardigheden. Het venijn zit in het woord ‘wedstrijd’. Veel verzekeraars keuren het deelnemen of voorbereiden van een wedstrijd af en zullen mogelijk niet tot uitkering in geval van schade tijdens de rally.

Vetera gelooft echter in een nuance op deze regel. Naar de polisvoorwaarden kunt u met onze oldtimerverzekering onbezorgd deelnemen aan een dergelijk evenement op de openbare weg mits de gemiddelde snelheid van 50 kilometer per uur niet overschreden wordt.

Gelukkig wordt er door de rally- en ritcoördinatoren veelal gewezen op deze maximum snelheid en worden ritten zo uitgezet dat bij het rijden van de ideale tijd, de gemiddelde snelheid lager ligt en u met uw oldtimer gewoon verzekerd bent. U kunt dus blijven genieten van deze klassiekerevenementen.

Ons advies luidt om alvorens u deelneemt aan een rally de voorwaarden van zowel uw verzekering als die van de rally tot u te nemen. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met het Vetera-team zodat u onbekommerd kunt winnen tijdens de oldtimerrally!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.