Liefhebber aan het woord: Humor op drie wielen

De klanten van Vetera zijn oldtimerliefhebbers in hart en nieren met ieder een eigen verhaal. Zo nu en dan zoeken we een van de enthousiaste relaties op, om bij te praten over onze gezamenlijke hobby en de oldtimerverzekering.

We spreken met Jos Kuiper. Jos is afgelopen juli klant geworden met zijn, naar eigen zeggen, verzameling ‘micro-auto’s’. Onze aandacht werd getrokken door de aanmelding van zijn Reliant Robin; een bijzondere verschijning op de Nederlandse wegen.

‘Ik ben een groot fan van Engeland. Naast de techniek welke daar in het verleden gefabriceerd werd, geniet van de droge humor en ‘slapstick’ uit het land. Met veel plezier kijk ik naar sketches van bijvoorbeeld ‘Mr. Bean’, ‘Fawlty Towers’ en ‘Only Fools and Horses’. In de laatst genoemde serie reden de hoofdrolspelers Del en Rodney in een knalgele Reliant Van. Na het zien van deze serie moest en zou ik ooit zo’n gekke driewieler hebben.’

Kuiper: ‘Verzekeringen hebben nooit echt mijn interesse gehad, totdat ik met mijn andere oldtimer (een Austin Mini 850 uit 1962) een ongeluk kreeg. Bij de afhandeling van de schade heb ik te maken gehad met verschillende partijen die het Engelse gebakje hetzelfde beoordeelden als een moderne Mini. Dat heeft me doen besluiten om me verder te verdiepen in oldtimerverzekeringen. In mijn zoektocht vond ik Vetera. Bij Vetera kan ik al mijn drie oldtimers op één verzamelpolis verzekeren. Dat ik per voertuig kan kiezen voor een aanvullende Casco-dekking, past mij wel.’

Vetera wenst Jos veel veilige kilometers met zijn prachtige Reliant toe.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.