FAQ - Tips en weetjes

Wanneer u een auto op naam heeft, bent u wettelijk verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Ook wanneer u de auto niet gebruikt of langdurig stalt.

De verzekeringsplicht vervalt alleen zolang u het kenteken heeft geschorst bij het RDW.De kosten voor het schorsen van een kenteken bij het RDW is veelal hoger dan de premie die u per jaar betaalt voor een WA-verzekering. Met name als u de klassieke auto verzekerd op een verzamelpolis tegen een vaste premie.

Vetera beschouwt een auto als oldtimer wanneer die 25 jaar of ouder is.

Is een auto jonger dan 25 jaar maar ouder dan 10 jaar dan kan deze 'youngtimer' als klassieker verzekerd worden wanneer de auto voorkomt in het boek 'De Onschatbare Klassieker'. In geval van een youngtimerverzekering is een aanvullende dekking van Brand-/Diefstal of Volledig Casco verplicht.

De meldcode vindt u op het kentekenbewijs van uw auto. U kunt de meldcode ook achterhalen vanuit het chassisnummer, aangezien de laatste 4 cijfers van het chassisnummer de meldcode is.

De meldcode vindt u op het kentekenbewijs van uw motor. U kunt de meldcode ook achterhalen vanuit het chassisnummer, aangezien de laatste 4 cijfers van het chassisnummer de meldcode is.

Vetera beschouwt een motorfiets als oldtimer wanneer die 20 jaar of ouder is en deze enkel hobbymatig gebruikt wordt.

Wanneer u een kenteken van een klassieke motorfiets op naam heeft, bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Ook wanneer u de motorfiets niet gebruikt of langdurig stalt.

De verzekeringsplicht vervalt alleen zolang u het kenteken heeft geschorst bij het RDW.De kosten voor het schorsen van een kenteken bij het RDW is veelal hoger dan de premie die u per jaar betaalt voor een WA-verzekering. Met name als u de klassieke motorfiets verzekerd op een verzamelpolis tegen een vaste premie.

De toegestane snelheid van een bromfiets is 45 kilometer per uur. Een snorfiets mag maximaal 25 kilometer per uur.

De meldcode vindt u op het kentekenbewijs van uw bromfiets. U kunt de meldcode ook achterhalen uit het chassisnummer, aangezien de laatste 4 cijfers van het chassisnummer de meldcode is.

Wanneer u een kenteken van een klassieke bromfiets op naam heeft, bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Ook wanneer u de bromfiets niet gebruikt of langdurig stalt.

De verzekeringsplicht vervalt alleen zolang u het kenteken heeft geschorst. De kosten voor het schorsen van een kenteken bij het RDW is veelal hoger dan de premie die u per jaar betaalt voor een WA-verzekering. Met name als u de klassieke bromfiets verzekerd op een verzamelpolis tegen een vaste premie.

Wanneer u een kenteken van een klassieke motorfiets op naam heeft, bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Ook wanneer u de motorfiets niet gebruikt of langdurig stalt. De verzekeringsplicht vervalt alleen zolang u het kenteken heeft geschorst bij het RDW.De kosten voor het schorsen van een kenteken bij het RDW is veelal hoger dan de premie die u per jaar betaalt voor een WA-verzekering. Met name als u de klassieke motorfiets verzekerd op een verzamelpolis tegen een vaste premie.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.