FAQ - Offerte en polis

Voor het opmaken van een nieuwe polis of het wijzigen van een bestaande polis worden kosten in rekening gebracht. Deze eenmalige poliskosten bedragen € 8,50. Bij het aanmelden van een verzamelpolis met meerdere vaste bestuurders wordt per vaste bestuurder € 8,50 aan eenmalige kosten berekend.

Voor een poliswijziging wordt € 4,- in rekening gebracht.

U kunt de premie per maand, kwartaal, half jaar of per jaar betalen. De poliskosten bedragen € 6,00 per jaar welke naar ratio van de betalingstermijn wordt berekend. Per betalingstermijn berekenen wij € 1,50 prolongatiekosten. Let op: betaalt u middels acceptgiro dan kan dit uitsluitend per jaar.

U kunt uw premie eenvoudig en snel berekenen via onze website. Door het opgeven van uw e-mailadres krijgt u de offerte automatisch per e-mail toegestuurd. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen met één van onze adviseurs tijdens kantooruren. U kunt ons bellen op telefoonnummer (0523) – 28 23 28.

Via onze webpagina offerte aanvragen kunt u heel eenvoudig en snel uw premie online berekenen. Door het opgeven van uw e-mailadres krijgt u de offerte automatisch per e-mail toegestuurd.

Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen met één van onze adviseurs tijdens kantooruren. U kunt ons bellen op telefoonnummer 0523 – 28 23 28

Heeft u al toegang tot mijn.vetera.nl, dan kunt u de wijziging ook zelf online regelen. Na het inloggen kunt u per (verzamel)polis diverse wijzigingen regelen via mijn.vetera.nl.

Wilt u een poliswijziging doorgeven of een andere oldtimer verzekeren, dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met één van onze adviseurs of stuur uw verzoek naar Vetera, Postbus 444, 7770 AK Hardenberg of per e-mail naar info@vetera.nl of per fax naar 0523 - 28 23 18.

U heeft dus zelf de keuze: online of persoonlijk!

Wettelijk zijn wij verplicht 21% assurantiebelasting in rekening te brengen over de premie als ook over de poliskosten.

Vetera hanteert een vaste premie en kent geen no-claimkorting aan de hand van opgebouwde schadevrije jaren. Met andere woorden: onze oldtimerverzekeringen kennen geen bonus-maluskorting. Op de oldtimerverzekering worden ook geen schadevrije jaren opgebouwd.

Ja, na het berekenen van de premie via onze website heeft u direct de mogelijkheid om uw oldtimerverzekering(en) direct online af te sluiten. Na het online afsluiten van de oldtimerverzekering(en) ontvangt u direct van ons een voorlopige dekkingsbevestiging per e-mail.

Heeft u alle gegevens op het online aanvraagformulier ingevuld en voldoet u aan de acceptatie-eisen, dan ontvangt u direct van ons een voorlopige dekkingsbevestiging per e-mail. U kunt dus direct genieten van uw oldtimer.

Vetera gaat uiterst vertrouwelijk om met uw persoonlijke gegevens. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor uw oldtimerverzekering en aanvullende dekkingen. Wij verstrekken uw offertegegevens niet aan derden. Op het moment dat u een oldtimerverzekering aanvraagt, dienen wij hiervoor wel uw gegevens te verstrekken aan de verzekeraars waar Vetera mee samenwerkt. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

Bij schade met een klassieke auto hebt u in het geval van Brand/Diefstal of Volledig Casco een eigen risico per schadegebeurtenis. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk de waarde van de oldtimer:

Waarde Auto Eigen Risico
€ 0,-tot€ 40.000,-€ 150,-
€ 40.001,-tot€ 75.000,-€ 225,-
€ 75.001,-tot€ 150.000,-€ 750,-
€ 150.000,-enhogerIn overleg

In het geval van schade aan een klassieke motor of bromfiets bedraagt het eigen risico € 100,- per schadegebeurtenis.

In geval van verkoop en het overschrijven van het kenteken bij de RDW wordt niet automatisch uw verzekeringspolis beëindigd. De verkoop moet door u worden doorgegeven aan Vetera. Op het moment dat u het vrijwaringsbewijs ontvangt dient een kopie aan Vetera toegezonden te worden. De verzekering wordt vervolgens per dag van melding stopgezet. U kunt de beëindiging overigens 24/7 zelf doorgeven via MijnVetera. Het voordeel is dat u direct op de dag van vrijwaring een bevestiging van beëindiging ontvangt.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.