FAQ - Dekkingen

U bent verzekerd in alle landen die op de groene kaart vermeld staan. Aangezien u niet langer verplicht de groene kaart bij u te dragen, zetten wij de landen van dekking voor u hieronder uiteen:

- Oostenrijk
- België
- Bulgarije
- Cyprus*
- Tsjechische Replubliek
- Duitsland
- Denemarken
- Spanje
- Estland
- Frankrijk
- Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland
- Griekenland
- Hongarije
- Italië
- Ierland
- IJsland
- Luxemburg
- Litouwen
- Letland
- Malta
- Noorwegen
- Nederland
- Portugal
- Polen
- Roemenië
- Zweden
- Slowaakse Replubliek
- Slovenië
- Zwitserland
- Albanië
- Andorra
- Bosnië- Herzegovina
- Wit- Rusland
- Kroatië
- Marokko
- Moldavië
- Macedonië
- Montenegro
- Rusland
- Servië**
- Turkije
- Tunesië
- Oekraïne

*In Cyprus bent u verzekerd in die delen van Cyprus die worden bestuurd door de regering van de Republiek Cyprus. **In Servië bent u verzekerd in de geografische delen van Servië die bestuurd worden door de regering van Servië.

Deze verzekering biedt dekking voor u en bijrijders tegen lichamelijk en materiële schade na een ongeluk. Bij overlijden krijgen de nabestaanden een vast bedrag vergoedt tot maximaal € 10.000,-. Bij blijvende invaliditeit kan het te betalen bedrag oplopen tot € 50.000,-.

De schadeverzekering in/opzittenden is uitgebreider dan de ongevallenverzekering en ook het verzekerd bedrag is hoger.

Deze verzekering biedt dekking voor u en bijrijders tegen lichamelijk en materiële schade na een ongeluk. U krijgt de werkelijk geleden schade vergoedt tot een maximum van € 1.000.000,- per gebeurtenis.

De schadeverzekering in/opzittenden is uitgebreider dan de ongevallenverzekering en ook het verzekerd bedrag is hoger.

Wanneer u een oldtimer met kenteken op uw naam heeft staan en het kenteken is niet geschorst bij het RDW, dan bent u wettelijk verplicht de oldtimer te verzekeren met WA-verzekering. Ook wanneer u de oldtimer niet gebruikt of langdurig stalt.

Deze verzekeringsplicht vervalt alleen als het kenteken is geschorst bij het RDW.

De kosten voor het schorsen van een kenteken bij het RDW zijn veelal hoger dan de premie die u per jaar betaalt voor een WA-verzekering. Met name als u de oldtimer verzekerd op een verzamelpolis tegen een vaste premie.

De verzekering van uw oldtimer geldt uitsluitend voor hobbymatig gebruik. Gebruikt u de oldtimer voor andere doeleinden zoals woon-werkverkeer of verhuur, dan is dit uitgesloten van de dekking. Er geldt een maximale kilometrage per jaar:

  • De bromfietsverzekering kent een maximale kilometrage van 1.500 km per jaar.
  • De motorverzekering kent een maximale kilometrage van 5.000 km per jaar.
  • De autoverzekering kent een maximale kilometrage van 7.500 km per jaar.

Kosten voor het verhalen van materiële schade als gevolg van een ongeval kunnen flink oplopen. Met een verhaalsrechtsbijstandverzekering worden de kosten voor juridische hulp vergoedt bij het verhalen van schade.

Als u de WA-verzekering heeft uitgebreid met Brand/Diefstal dan is uw oldtimer ook verzekerd voor schade als gevolg van brand, explosie, kortsluiting, blikseminslag, diefstal of inbraak. Ook schade veroorzaakt door joyriding is gedekt.

Kiest u voor een verzamelpolis, dan kunt u per oldtimer zelf bepalen hoe u elke oldtimer wilt verzekeren. Zo kunt u het ene voertuig alleen verzekeren met een WA-verzekeringen terwijl u een andere oldtimer tegen Brand/Diefstal of Volledig Casco kunt verzekeren.

Sluit u ook aanvullende verzekeringen af, dan zijn die ook automatisch van toepassing op alle oldtimers op uw verzamelpolis.

Als u de WA-verzekering heeft uitgebreid met Volledig Casco bent u naast Brand/Diefstal ook verzekerd voor schade ontstaan door elke andere plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. De schade aan uw eigen oldtimer is verzekerd tot maximaal de dagwaarde of taxatiewaarde.

Ook bent u verzekerd voor kosten in geval van pech en schade in het buitenland, zoals transportkosten van de oldtimer naar de dichtstbijzijnde garage of terug naar Nederland.

De Volledig Casco dekking wordt ook wel All Risk genoemd.

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht als u met uw oldtimer de openbare weg op gaat. De verzekering biedt dekking voor schade veroorzaakt aan derden tijdens deelname aan het verkeer. Hulp bij ongeval is standaard meeverzekerd op de WA-verzekering. Schade aan uw eigen oldtimer wordt niet vergoed.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.