FAQ - Bromfiets

De toegestane snelheid van een bromfiets is 45 kilometer per uur. Een snorfiets mag maximaal 25 kilometer per uur.

De meldcode vindt u op het kentekenbewijs van uw bromfiets. U kunt de meldcode ook achterhalen uit het chassisnummer, aangezien de laatste 4 cijfers van het chassisnummer de meldcode is.

Wanneer u een kenteken van een klassieke bromfiets op naam heeft, bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Ook wanneer u de bromfiets niet gebruikt of langdurig stalt.

De verzekeringsplicht vervalt alleen zolang u het kenteken heeft geschorst. De kosten voor het schorsen van een kenteken bij het RDW is veelal hoger dan de premie die u per jaar betaalt voor een WA-verzekering. Met name als u de klassieke bromfiets verzekerd op een verzamelpolis tegen een vaste premie.

Wanneer u een kenteken van een klassieke motorfiets op naam heeft, bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Ook wanneer u de motorfiets niet gebruikt of langdurig stalt. De verzekeringsplicht vervalt alleen zolang u het kenteken heeft geschorst bij het RDW.De kosten voor het schorsen van een kenteken bij het RDW is veelal hoger dan de premie die u per jaar betaalt voor een WA-verzekering. Met name als u de klassieke motorfiets verzekerd op een verzamelpolis tegen een vaste premie.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.