Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Paris-Madrid anno 2015; Vetera spreekt Paul Valkenet

Vetera is altijd op zoek naar bijzondere verhalen van haar klanten. Zo kwamen wij in contact met Paul Valkenet. Paul vertrok in 2015 naar Parijs om in voetsporen te treden van de bouwer van zijn prachtige Lurquin et Coudert uit 1904. Hij zou 112 jaar na dato de legendarischt ‘race’ Paris-Madrid uitrijden.

 Paul Valkenet over zijn geweldige prestatie:

 Je moet het maar durven om met zo’n basale motor uit de pionierstijd vanaf Paris te vertrekken in de hoop Madrid te bereiken. Solo, in je uppie maar wel met 67 jaar gereedschap, twee rechter handjes en voor elk probleem een oplossing.

Evenals de bouwer van mijn motorfiets in 1903 het deed, startte ik op 24 mei vanaf Versailles in Paris. Het avontuur begint als de motor de eerste klappen over de straat richting Chartres laat rollen. Na 5 minuten staan we stil……..!

Ik kijk naar het zuiden richting Madrid, het zweet breekt me uit. Het zal niet de eerste keer zijn om niet gepland, stil te staan. De motor is kennelijk nog niet goed ingesteld voor de hogere buitentemperatuur en klimmetjes. “Het luie zweet” moet er eerst nog uit, net als dat van de berijder overigens.

Veertien dagen later, vele uren sleutelen, prachtige ontmoetingen en compleet van de wereld, rolt de motor mij Madrid binnen. Hoe gelukkig voelen tranen aan als de motor besmeurt met stof en olie, mooi staat te wezen op de geplande eindstreep in 1903.

Het duurt geruime tijd voor het tot me doordringt dat er een grote prestatie is geleverd. Een vreemd gevoel die mengeling van kippenvel en trots. Tijd voor een biertje.

 Paul Valkenet

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar het reiservaring van Paul Valkenet? Paul bundelde zijn verhalen en deelt zijn ervaring tijdens zijn voordracht ‘Hoe gek kun je zijn’. Voor meer info:

Paul Valkenet ~ Leusden ~ 06 53160937 ~ Paul.old@planet.nl