Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Drukke bezochte beurs in Eelde

 In het weekend van 29 en 30 november organiseerde Flowerdome Eelde in samenwerking met Autotron Rosmalen, voor de vijftiende keer, haar jaarlijkse Internationale Oldtimerbeurs in de hallen van FloraHolland in Eelde. Deze Oldtimerbeurs behoort tot de mooiste en grootste van Nederland met een stabiel bezoekersaantal van ruim 8000 bezoekers en met een beursoppervlakte van 21.000 m2. 

Honderden klassieke automobielen, motoren, fietsen, bromfietsen en tractoren (foto) schitterden tijdens deze twee dagen op de Oldtimerbeurs in een ruimte van 22.500 m2. Voertuigen, groot en klein, op schaal of in het echt; ze waren er allemaal. Er waren bijzondere vrachtauto's waaronder een grote Packard 733 uit 1930, winnaar Concour d' élégance Apeldoorn 2014 (foto 1), diverse oldtimer brandweerauto's en bijzondere auto's zoals een B High Wheeler uit 1908 uit de USA, deze High Weeler is van een particulier naar een museum in Ohio gegaan en heeft daar 20 jaar gestaan, later aangekocht door HAV Noord en nu rijklaargemaakt en geshowd in Eelde. (foto 2) en twee Oldtimer politie Porches. Ook bijzonder was de stand van Furori, de mini Monza racer. Furori is een funcar met een serieuze missie: de kick van het racen als medicijn voor als het leven tegenzit. Furori maakt zich sterk voor zieke kinderen en wil hen met deze raceauto een grandioze ervaring bieden.

Uiteraard stonden er voor hobbyisten en verzamelaars vele stands met onder meer onderdelen, gereedschap, miniaturen en andere aanverwanten. Voor geïnteresseerden die op zoek waren naar alleen onderdelen of documentatie van een oldtimer, was het ook zeker de moeite waard. Bezoekers vonden hier alles om hun oldtimer in topconditie te brengen of te houden.

Verder konden bezoekers op de beurs zich oriënteren op de aanschaf van een echte klassieker en vanzelfsprekend ontbraken ook dit keer de merkenclubs niet. De enthousiaste leden konden alles vertellen over hun passie en eigen oldtimers.