Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

AMCA meeting Raalte succes

Het internationale AMCA- treffen (Antique Motorcycle Club of America) was dit weekend smullen voor liefhebbers van de merken Harley Davidson en Indian. Maar echt onderscheid werd er niet gemaakt want ook Duitse, Engelse en Japanse machines (en zelfs een club met Kreidlers en Zundapps brommers) waren van de partij. Gastheer Max Middelbosch was vanwewege het beantwoorden van een spervuur aan vragen van allerlei bikers zaterdagmiddag al slecht bij stem. 'Super, helemaal super', kwalificeerde hij het evenement. Middelbosch hield op vrijdagavond een lezing over een beroemde motor in zijn museum, een opvallend lage Indian-motor, die in 1911 door de 10-jarige Willy Wright van de Amerikaanse oostkust naar de westkust is gereden. Als jongste ooit staat hij daarmee in het Guiness Book of Records. Middelbosch, al zijn leven lang tevens handelaar, kocht de motor ooit tesamen met een partij jukeboxen in Californië. Toen nog onwetend van de geschiedenis die erbij hoorde. Inmiddels moet de motor volgens kenners meer dan een ton in euro's waard zijn.

AMCA Succes

Foto: Motorcycle storehouse

Tientallen kramen met onderdelen werden druk bezocht, motoren van door een strenge jury aan een keuring onderworpen en 's avonds was er op de binnenplaats van het West Cord hotel live rockabilly muziek. Bikers uit vele Europese landen, Japan en Amerika bezochten het evenement.

De AMCA houdt vanaf nu het jaarlijkse internationale motortreffen in Raalte. Dat liet de Brit Steve Slocombe, president van de European Chapter van de liefhebbersclub weten.

,,Als Max Middelbosch (de gastheer en directeur van het Amerikaans motormuseum aande Zwolsestraat in Raalte) het tenminste goed vindt. Deze locatie is echt super, de atmosfeer ook en ik heb het idee dat alle motorrijders ter wereld Max zo ongeveer kennen.'' 

Bron: Stentor